Mange årtier med fokus på at mindske eller helt fjerne stress har desværre ikke gjort, at vi er sluppet af med stress i vores samfund. Det er fortsat en folkesygdom, fordi vi har mere travlt, end nogensinde før.

Mange tror fejlagtigt, at det kun skyldes arbejdstimer, og derfor indser mange ikke, at de er ved at gå ned med stress, da de kun arbejder 37 timer. Men stress kan ramme alle, som hele tiden har gang i noget, og som ikke er i stand til at slappe af. Du kan få stress, hvis du ikke er i stand til at slappe af på de rigtige tidspunkter. Hvis du f.eks. ikke kan falde i søvn om natten, kan det sagtens være, at du har begyndende stress, og det vil være en god idé at tale med din læge.

Her får du 3 metoder til, hvordan du kan afstresse.

 

Få en hobby

Det er helt op til dig, om du bruger meget af din tid på at arbejde. Men det anbefales generelt, at man laver andre ting end kun at arbejde. En hobby er god, fordi du ikke har noget formål med den, og dermed får den dig til at slappe mere af. På dit arbejde vil der være deadlines og en masse forventninger fra andre mennesker.

Det er ok at vælge en hobby, hvor du har forventninger til dig selv. F.eks. hvis du gerne vil forbedre din kondition. Det er bare vigtigt, at du vælger noget, som er for din skyld og ikke andres.

En god hobby er at bage, da du kan komme i gang for få penge, samtidig med at du kan finde en masse gratis opskrifter til at bage på nettet. På en side som simpelsurdej.dk har de delt en række gratis opskrifter til surdejsbagning.

 

Hyg med familie og venner

Det kan være fristende at kaste sig ned på sofaen og se 3 timers fjernsyn hver aften. Problemet er, at du er langt bedre stillet ved at have gode samtaler med mennesker, som du elsker.

For mange er det svært at komme i gang med at se venner og familie mere, da man nærmest ikke orker det efter en lang arbejdsdag. Det sjove er, at hvis du først ser dem, vil du opleve en øget energi.

En god metode er at afsætte tid hver eneste uge og aftale faste tidspunkter til at se venner eller familie.

 

Sov altid 8 timer

For at undgå stress har vi brug for søvn. Din krop restituerer sig selv, når du sover. De fleste har brug for mellem 7-9 timers søvn hver eneste dag.

Hvis du har problemer med at falde i søvn, kan det være nødvendigt at tage en snak med en læge eller psykolog.