Vesterbros gader er ikke de bredeste i byen, og de er sjældent tomme. Derfor kan det til tider være svært at komme rundt omkring, hvis man også skal have børnene med. Derfor kan det betale sig at overveje hvilken barnevogn der er mest praktisk at investere i, ud fra de behov i har. Vi har samlet en række ting, som kan være fornuftige at overveje inden i tager ud og investere i barnevogne til de små. 

 

Drejehjul eller faste hjul?

Faste hjul på alle fire af barnevognens ben kan give mere stabilitet, og rykker ikke i barnevognen når man skubber den foran sig. Men det er også mere ufleksibelt, og kan være besværligt hvis man skal dreje meget. I områder som på Vesterbro, hvor man ofte skal op og ned af kantstenen eller undvige for andre gående, så er det en stor fordel af have en vogn med drejehjul. De fleste nyere modeller har også en funktion, hvor man kan låse drejehjulene, så de fungerer som faste hjul, hvis man skal gå et længere stykke ligeud. 

 

Kombivogn eller almindelig barnevogn

Forskellen ligger i, at man med en kombivogn får et ekstra modul til vognen, så den kan laves om til en klapvogn, når man får brug for det. Ofte får man med en kombivogn en lidt mindre og mere kompakt model, som kan være nemmere at tage med op og ned ad trapper, og er nemmere at komme udenom andre når man går på de små gader. Er man en af dem der ikke kan undvære en bil, så er en kombivogn der kan skilles ad i mange dele meget praktisk i forhold til transport, og hvor meget oppakning man ellers skal slæbe med. Er man mere til at benytte sig af bus og tog når man skal rundt omkring, så er en større barnevogn, med masser af opbevaringsplads under klart at foretrække. 

 

Liggemål

En af de store overvejelser er, hvor langt et liggemål barnevognen skal have. Og her spiller det i høj grad også ind, hvordan man bor. Har man et ønske om, at den lille skal sove lur i barnevognen længe, så er det en fordel at vælge en med langt liggemål. Skal vognen ofte bæres op på 3., 4., eller 5. sal, så kan det måske bedre svare sig med en lille og mere kompakt model, så den er nem at håndtere. Er gården aflukket, så kan barnevognen køres derind og stå, og det kan være dejligt med et langt liggemål, så man kan bruge vognen så længe som muligt. 

 

Vedligeholdelse

Uanset hvad du foretrækker vedrørende liggemål, hjul eller type, så er det altid en fordel at vedligeholde barnevognen, så den holder længe. Det behøver ikke kræve mange kræfter og tid, og med en lille indsats kan man komme et langt stykke vej. Hårdest går det oftest ud over hjulene, hvor der kan sætte sig skidt og snavs på de mange ture. Sørg for at fjerne snavs og mudder, så det ikke sætter sig fast i hjulene. Derudover er det også en god idé at tildække barnevognen, når det sner eller regner.