Festen begyndte måske allerede dagen før. Bare tanken om festen udløste i sig selv en anledning til at knappe et par øl op, eller skænke et ekstra glas vin til maden. Selve festen varede måske til den lyse morgen. Næste dag skal der lidt til for at holde tømmermændene på afstand. Nu er festen allerede blevet for lang. Hvis du genkender ovenstående har du muligvis brug for misbrugsbehandling i København, eller hvor du nu bor.

Når det ikke længere er sjovt

Når festen bliver for lang. Når den strækker sig over flere dage og egentlig bare handler om at drikke eller tage stoffer, så er det ikke sjovt længere. Hvis det bare er en enkelt lang weekend, så er der jo ikke noget problem. Hvis det er hver weekend og alle andre anledninger ind i mellem, så er det længe siden at det var sjovt. København byder på et utal af fristelser og gode anledninger til at falde i, men der er også misbrugsbehandling i København. Føler du selv at det er længe siden at festen, eller hverdagen for den sags skyld, var sjov, så er det måske tiden at overveje misbrugsbehandling i København.

Livsstil og misbrug

Misbrug opstår ikke af sig selv. Det fødes altid ud af en kultur omkring en selv. Det kan snildt starte med en enkelt øl hver fredag efter arbejde. Nogen af kollegaerne går slet ikke med. De skal hurtigt hjem og hente børn, handle og lave aftensmad. Andre kollegaer går med, men stopper efter den første øl. Så er der kun den lille, hårde kerne tilbage. Det kan hurtigt udvikle sig og bliver nemt til en del af en livsstil. Hvis den private gruppe af venner også er gode til at fejre alle små og store begivenheder, så er det meget svært at holde sin sti ren.

Hjælpen er heldigvis nær

Der findes flere former for misbrugsbehandling i København og andre storbyer. Der er en lang række gratis tilbud fra kommunerne. I mange tilfælde kan du også få hjælp fra din kommune til et privat ophold. Når du selv har indset problemet, eller måske gentagende gange er blevet gjort opmærksom på det, så er det tiden at overveje behandling. Der findes behandling tæt på dig og hvis du foretrækker det findes det også langt væk fra din privatadresse. 

At bede om hjælp er første skridt

Det er ikke nemt at overskue et misbrug og at finde ud af at gøre noget ved det. det nemmeste er at blive i det og holde fast i den livsstil som man er vandt til. Det kan gå godt i lang tid, men der kommer konsekvenser hen af vejen. Mange misbrugere får problemer med deres kærlighedsliv. Selv om du måske fandt kærligheden ved en af de lange fester, er det ikke en garanti for at han eller hun gider blive ved med at feste. Arbejdet holder heller ikke i længden. Måske kan du overskue det en tid, men i længden får du både for meget fravær og kvaliteten af dit arbejde falder. Første skridt er at bede om hjælp. Bed om hjælp før det går rigtig galt.