Er du en af dem, der slet ikke kan udstå synet af en mus og næsten hopper op på kummefryseren ved tanken om sådan en fætter, der piler hen over dit bryggersgulv?

Du er langt fra alene, og selvom en enkelt lille mus i udgangspunktet kan virke temmelig harmløs, er det vigtigt at få den indfanget, før den gør skade på inventar. Gnavere har det med at ødelægge diverse former for materiale, og det kan være ganske omfattende at få rettet op på igen.

En professionel skadedyrsbekæmper ved præcis, hvad der skal gøres, for at du slipper af med skadedyrene. Der er helt forskellige fremgangsmåder alt efter, hvilken form for skadedyr, du har fået besøg af, og mens mus og rotter måske skal indfanges med fælder eller endda med en hund, så kan du noget lettere slippe af med for eksempel hvepsebo. Det kræver en omgang med sprøjtegift, og når først boets hvepse er døde eller væk, vil skadedyrsbekæmperen fjerne boet og eftersprøjte, så du ikke får besøg af de samme insekter igen.

Hvilket dyr er der tale om?

Det kan være svært at spotte, hvilke skadedyr, det er, du har fået besøg af. Måske er det eneste spor, du har at gå efter, de efterladenskaber, du kan finde i dit hjem, eller også oplever du, at der er gnavet i inventaret i kælderen. På hjemmesiden kan du finde en fyldestgørende beskrivelse af alle de mest forekommende skadedyr i Danmark.

På den måde kan du bedre selv være med til at forstå, hvilke dyr det er, du har fået besøg af. En skadedyrsbekæmper vil kunne be- eller afkræfte din formodning og være med til at hjælpe dig af med dem. Det kan give dig en tryghed, at du ved, at det er professionelle hænder, du overlader dit hjem til, så du ikke behøver bekymre dig om dyrene bagefter.